Welcome to GOFASTMOTORSPORTS.com ... ... ... Green Flag - Green Flag - Go Go Go ... ... Brought to you by Ricks Satellite - Where the Big Dish Rules!

Ricks Satellite Wildfeed and Backhaul Forum
Register Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
John

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 647
Reply with quote  #1 
I have not used the AZBox ME for over a year, so maybe I have forgot how to manually scan and save the services the receiver scanned in.  l so I need so really basic help.  BTW I have scanned in many channel before and the channels that were scanned in a year ago still work fine.  

The receiver:  AZBox ME.  Following is what's on the about screen:

Hardware: ME
Image: Openpli 2.1
Kernel Version: 2.6.22.19
Enigma: Jun 1 2012
Last Upgraded: Jul 26 2013 12:20:33
Frontprocessor version: 2

Detected NIMs:
TunerA: Availink AVL2108 DVB-S2 (DVB-S2)

Detected HDD: none

When I boot the receiver it boots into boot (0)

To start the scanning process:

I go to the menu where I setup the transponder information.  See attached picture:

I press "OK" to scan and it scans in 23 services.  See attached picture:

Here's where I have the problem.  If I click "ok" again, it just takes me back to the scan page but does not ask me if I want to save the services I scan in.  If I press "OK" again, it just rescans the services.  If I press "exit" it just takes me back to the scan page and does not ask me if I want to save the services I scanned in.  If I press "exit" again, it takes me out of the scan menu to an earlier menu.  I can't find a way to save the scanned in services.

The current image and kernel was working fine and really don't want to change it.

What am I doing wrong?

Thanks,
John 2017-02-27 19.03.45.jpg  2017-02-27 19.04.11.jpg 

big_hemi

Avatar / Picture

Moderator
Registered:
Posts: 4,898
Reply with quote  #2 
This process works in the later versions:

Use "Exit" instead of "OK" and exit all the way out.

Once you get to the regular viewing screen, up arrow, hit the green button, and hit "OK" again. This will load the new TPs into your channel list.

I dont remember in any Enigma images it asking you to save the scan. As long as you exit out and reload your list, they should be saved automatically.

__________________
10' Winegard - BSC621 C/Ku LNBF - Venture MA818-B24 - V-Box 7 - 8x1 Switch
1.2m Prodelin @ 103W | 90CM @ 72W | 1m Muzak @ 91W | 1m DS3100 (HH120 motor) | All Avenger Universal Ku LNBF's
Icecrypt 3750 & 1600 - Linkbox 9000i Local - AZbox ME (OpenATV 3.3.1) - Prof 7500 - Wetek - Slingbox HD Pro
John

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 647
Reply with quote  #3 
Thanks Big Hemi

I used "Exit" instead of OK and exit all the way out to the regular viewing screen.  I then checked to see it the new services scanned in AND THEY DID.  The other day when I was trying to scan in some additional transponders I was SO SURE that it was not working that I never check to see if the new services were there.  

Thanks for your help, I Kinda feed like a fool, but at lease a happy fool...

John
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.

Fellow Members, your posts are welcome here! Do not worry about posting everything perfect. Different receivers and LNB's will give you different Frequencies and Symbol Rates. Some set top boxes, PCI cards and USB receivers, Do Not Require all of the same information that others may need. It is not Required to post everything that others may need to tune in a feed. It is just most important to share the find. We can always adjust the Frequency and Symbol Rates and try the various Modulations and FEC's on our own receivers until we get a lock and then give a polite reply with what works for your receiver, as that information might help others as well. We all appreciate the efforts and energy of the Posters!

Thank You for Visiting GOFASTMOTORSPORTS.com - Keep Your Eyes on the Sky and the Track!