Welcome to GOFASTMOTORSPORTS.com ... ... ... Green Flag - Green Flag - Go Go Go ... ... Brought to you by Ricks Satellite - Where the Big Dish Rules!

Ricks Satellite Wildfeed and Backhaul Forum
Register Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment   Page 1 of 2      1   2   Next
nipon0007

Registered:
Posts: 7
Reply with quote  #1 
AZBox me is display "AZBox me" not booting after 5 sec. is off.
This case is must be Jtag?
IMG_3658.JPG 


lilo74

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 335
Reply with quote  #2 
Hi friend, You have this problem : https://openspa.info/threads/chip-ams-1117-5v.30080/


This is for those of us who have or had a problem turning on the Me. Is a voltage regulator x which if this is damaged or low voltage of 5v. unless. The deco only turns x for a few seconds and turns off. Or stops turning on.

Http://www.aliexpress.com/item-img/...r-IC-chip-1117-5V-sterile-pine/615867212.html

And here the scheme:

Http://www.ams-semitech.com/attachments/File/AMS1117_20120314.pdf

Lastly it happened to me to say that if you open the deco. naked eye. The chip may be full no damage is noted. Or burned. So watch a multimeter to know 100% if it is damaged.


NOTE:A lot of attention or caution, This fails It's not for Micon.bin  ,So do not try to change anything


__________________
2 AZBox Me,Vu+ solo se V2 (Kodi15.2 run),Vu+zero (Multiboot 8 imagenes),Odroid C1+(OpenELEC) Orange PI(OpenELEC)EDISION ARGUS PINGULUX (NHD2)GOLDEN MEDIA ONE (NEUTRINO-HD-MP3.FFTEAM)Coolstream Zee(NEUTRINO-HD)
3 Dish Masters Channel 1.80cm.-113w,105w,91w
2 Dish 90cm. 95w,121w,97w,125w
1 Dish 70cm- 77w,1 Dish 70cm-50w
lilo74

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 335
Reply with quote  #3 
upload_2014-5-26_17-56-58.png  upload_2014-5-26_17-53-22.png 

__________________
2 AZBox Me,Vu+ solo se V2 (Kodi15.2 run),Vu+zero (Multiboot 8 imagenes),Odroid C1+(OpenELEC) Orange PI(OpenELEC)EDISION ARGUS PINGULUX (NHD2)GOLDEN MEDIA ONE (NEUTRINO-HD-MP3.FFTEAM)Coolstream Zee(NEUTRINO-HD)
3 Dish Masters Channel 1.80cm.-113w,105w,91w
2 Dish 90cm. 95w,121w,97w,125w
1 Dish 70cm- 77w,1 Dish 70cm-50w
nipon0007

Registered:
Posts: 7
Reply with quote  #4 
Thanks lilo74
I will update when i change it.
EmilNJ

Avatar / Picture

Moderator
Registered:
Posts: 3,556
Reply with quote  #5 
The AZBOX ME has a recovery mode did you try that yet?     Also more details would help in troubleshooting your issue.  

If you boot the receiver and hold the volume up button on the remote for around 30 seconds the display should show the IP address.   If you try that does it show you the IP address?  You need to have a working Ethernet connection.   If so then it could just be a bad image.  

Also for full recovery mode power down the receiver and turn the power switch off in the back, move the recovery switch in the back from normal to recovery and power it back on.  After a minute or so the LED will stop flashing and the recovery process will be complete.  Power off from the back and move the switch to normal.  Power back up and the AZBOX ME will be wiped from all previous firmware. You will then be able to load an image.  Keep in mind the recovery process will erase everything in the receiver.

Again more details would help.  Such things on what images and version you are running.  Also make sure if you have a hard drive installed to disconnect it.

Emil

__________________
Icecrypt 1600 CHD SE, Icecrypt 3750 CHD, Linkbox 9000i Local, Wetek Play, SYNOQ SR1, 2 AZBOX ME's, AZBOX Premium Plus & Elite HD, Manhattan RS1933, Openbox S10, Vantage HD1100S, Prof 7500, Pansat 9200HD w/S2+board, 2 Quali-TV's, Sonicview 8000HD, Toshiba TRX 2220, Motorola DSR905, 10ft Winegard, 90cm Ariza, etc.......
nipon0007

Registered:
Posts: 7
Reply with quote  #6 
Thanks.
When i turning on the AZbox me the display show AZBOX me only after 5 sec. my box is auto off. I turning the power on remote control is same 5 sec. is auto off.
lilo74

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 335
Reply with quote  #7 
EmilNJ:He can not do anything Lasts a few seconds and goes off,Only shows AZBox Me,Then it goes out.
Do not let it do RECOVERY

__________________
2 AZBox Me,Vu+ solo se V2 (Kodi15.2 run),Vu+zero (Multiboot 8 imagenes),Odroid C1+(OpenELEC) Orange PI(OpenELEC)EDISION ARGUS PINGULUX (NHD2)GOLDEN MEDIA ONE (NEUTRINO-HD-MP3.FFTEAM)Coolstream Zee(NEUTRINO-HD)
3 Dish Masters Channel 1.80cm.-113w,105w,91w
2 Dish 90cm. 95w,121w,97w,125w
1 Dish 70cm- 77w,1 Dish 70cm-50w
nipon0007

Registered:
Posts: 7
Reply with quote  #8 
I has checked the IC AMS1117-5V by multimeter.
Find on below.
It is Good or Bad.

AMS1117-3.3V-02-1.png 

nipon0007

Registered:
Posts: 7
Reply with quote  #9 


lilo74

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 335
Reply with quote  #10 
The motherboard carries several of this type (5.v)Please check them out.

I already watch your video on youtube,Yes it's the chip (AMS1117-5V )
When it goes out Check with the multimeter,And you realize that it is not in 4.99v





__________________
2 AZBox Me,Vu+ solo se V2 (Kodi15.2 run),Vu+zero (Multiboot 8 imagenes),Odroid C1+(OpenELEC) Orange PI(OpenELEC)EDISION ARGUS PINGULUX (NHD2)GOLDEN MEDIA ONE (NEUTRINO-HD-MP3.FFTEAM)Coolstream Zee(NEUTRINO-HD)
3 Dish Masters Channel 1.80cm.-113w,105w,91w
2 Dish 90cm. 95w,121w,97w,125w
1 Dish 70cm- 77w,1 Dish 70cm-50w
nipon0007

Registered:
Posts: 7
Reply with quote  #11 
Change the new one AMS1117-5V is END?
I got the AMS1117-5V already tomorrow change it.
IMG_4395.JPG 

rcard007

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 251
Reply with quote  #12 
Anyone have any idea what will cause a azboxme to not do a boot recovery? Mine will play fine and load new firmware through webif but will not do a boot recovery. I turn off the power, flip the switch in the back, turn it back on and the front panel will light up saying azboxme then in a couple seconds go off. I can put it back over and it will boot up fine. Why will it not let me do a boot recovery.
lilo74

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 335
Reply with quote  #13 
You need to try without HDD,Then you comment what happened
__________________
2 AZBox Me,Vu+ solo se V2 (Kodi15.2 run),Vu+zero (Multiboot 8 imagenes),Odroid C1+(OpenELEC) Orange PI(OpenELEC)EDISION ARGUS PINGULUX (NHD2)GOLDEN MEDIA ONE (NEUTRINO-HD-MP3.FFTEAM)Coolstream Zee(NEUTRINO-HD)
3 Dish Masters Channel 1.80cm.-113w,105w,91w
2 Dish 90cm. 95w,121w,97w,125w
1 Dish 70cm- 77w,1 Dish 70cm-50w
rcard007

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 251
Reply with quote  #14 
I did. I took it apart and unplugged the hdd. Still did the same thing. I love this box. Best one I have had. Hope it is not going to go out on me.
lilo74

Avatar / Picture

Registered:
Posts: 335
Reply with quote  #15 
To clean NAND FLASH.( With thinner o The liquid for computers)fast dry,Reinstall

http://www.azboxme.es/wp-content/uploads/2011/11/AZBoxME-Placa-BASE.jpg

__________________
2 AZBox Me,Vu+ solo se V2 (Kodi15.2 run),Vu+zero (Multiboot 8 imagenes),Odroid C1+(OpenELEC) Orange PI(OpenELEC)EDISION ARGUS PINGULUX (NHD2)GOLDEN MEDIA ONE (NEUTRINO-HD-MP3.FFTEAM)Coolstream Zee(NEUTRINO-HD)
3 Dish Masters Channel 1.80cm.-113w,105w,91w
2 Dish 90cm. 95w,121w,97w,125w
1 Dish 70cm- 77w,1 Dish 70cm-50w
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Fellow Members, your posts are welcome here! Do not worry about posting everything perfect. Different receivers and LNB's will give you different Frequencies and Symbol Rates. Some set top boxes, PCI cards and USB receivers, Do Not Require all of the same information that others may need. It is not Required to post everything that others may need to tune in a feed. It is just most important to share the find. We can always adjust the Frequency and Symbol Rates and try the various Modulations and FEC's on our own receivers until we get a lock and then give a polite reply with what works for your receiver, as that information might help others as well. We all appreciate the efforts and energy of the Posters!

Thank You for Visiting GOFASTMOTORSPORTS.com - Keep Your Eyes on the Sky and the Track!